Scheiden in Almelo

Uw totaalpartner op het gebied van echtscheiding

Scheiden in Almelo is uw partner van A tot en met Z betreffende echtscheidingen. Binnen Scheiden in Almelo werken wij samen met een groot team van professionals. Deze professionals zijn bevoegd u verder te helpen met alle financiële, persoonlijke en juridische vraagstukken. Scheiden in Almelo verzorgt niet alleen een nette echtscheiding, maar richt zich samen met u op de start van een nieuw begin. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Afspraak maken

Alimentatie Almelo

Alimentatie Almelo, wat is alimentatie?

Wanneer u en uw partner besluiten om te gaan scheiden bent u na de echtscheiding nog wel verplicht om voor elkaar te zorgen. Om hier aan te voldoen dient u een financiële bijdrage te leveren aan het levensonderhoud van uw partner. Dit noemen we alimentatie. Er zijn twee manieren om alimentatie te betalen, De eerste is met geld en de tweede manier is in natura. Alimentatie in natura betalen houdt in dat u bijvoorbeeld de huur betaalt van uw ex-partner. Maar over het algemeen wordt de alimentatie gewoon met geld betaald.

Er bestaan twee soorten alimentatie:

  • Kinderalimentatie
  • Partneralimentatie

Alimentatie Almelo: kinderalimentatie

In het geval dat er sprake is van kinderalimentatie is het belangrijk dat de situatie van het kind(eren) er zo min mogelijk op achteruit gaat. Bij kinderen onder jonger dan 18 kijkt de rechter wat de kosten zijn van het betreffende kind. Dit doet de rechter aan de hand van speciale tabellen voor het vaststellen van kinderalimentatie. De rechter gaat hierbij vooral uit van uw inkomen van voor de scheiding. Als u en uw partner zelf afspraken maken over de kinderalimentatie zal de rechter controleren of dit bedrag conform is.

Echtscheiding Almelo: partneralimentatie

Er is vaak sprake van Partneralimentatie wanneer de inkomens van u en uw partner ruim verschillen. U bent vrij om zelf afspraken te maken over de hoogte van de partneralimentatie. Deze overeenkomst moeten alsnog in het echtscheidingsconvenant worden opgenomen. Het is ten zeerste aanbevolen om dit door een professional te laten doen. Als u kinderen jonger dan 18 jaar heeft zal de rechter altijd het overeengekomen bedrag. De rechter zal de alimentatie ook jaarlijks indexeren, behalve als dit anders is afgesproken. Natuurlijk helpt Scheiden in Almelo u hier bij.