Scheiden in Almelo

Uw totaalpartner op het gebied van echtscheiding

Scheiden in Almelo is uw partner van A tot en met Z betreffende echtscheidingen. Binnen Scheiden in Almelo werken wij samen met een groot team van professionals. Deze professionals zijn bevoegd u verder te helpen met alle financiële, persoonlijke en juridische vraagstukken. Scheiden in Almelo verzorgt niet alleen een nette echtscheiding, maar richt zich samen met u op de start van een nieuw begin. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Afspraak maken

Alimentatie

Scheiding Almelo: Wat houdt alimentatie in?

Na de echtscheiding bent u als ouders/verzorgers verplicht om voor elkaar en uw kinderen te zorgen. Dit wordt de onderhoudsplicht genoemd. Om aan de eisen te voldoen, dient u mee te betalen aan het levensonderhoud van uw ex-partner. Dit wordt alimentatie genoemd. Over het algemeen wordt de alimentatie middels een geldbedrag betaald. Wanneer één van uw beide bijvoorbeeld de huur- en/of huisvestingskosten betaalt, dan is dit een vorm van alimentatie in natura.

Er zijn twee vormen van alimentatie:

  • Kinderalimentatie;
  • Partneralimentatie.

Scheiding Almelo: Kinderalimentatie

Bij kinderalimentatie is het belangrijk, dat de leefsituatie van de kinderen er zo min mogelijk op achteruit gaat als voor de echtscheiding. Bij kinderen jonger dan 18 jaar bepaalt de rechter wat een kind kost aan de hand van speciale tabellen. Het uitgangspunt onder andere is het aantal kinderen en het gezinsinkomen van voor de scheiding. Wordt de hoogte van de kinderalimentatie door u samen bepaald, dan bekijkt de rechter of deze conform is. Spreekt u niets af, dan stelt de rechter de hoogte vast. Bij minderejarige kinderen, dan bepaalt de rechter wat er aan alimentatie dient te worden betaald. Dit is onder meer afhankelijk van het aantal kinderen en het inkomen voordat de echtscheiding plaatsvond.

Echtscheiding Almelo: Partneralimentatie

Partneralimentatie wordt vaak afgesproken wanneer de inkomens van u en uw ex-partner aanzienlijk verschillen van elkaar. U en uw ex-partner zijn zelf vrij afspraken te maken over de hoogte. Deze afspraken dienen vervolgens in een echtscheidingsconvenant vastgelegd te worden. Verstandig is om dit door een professional te laten doen. Als er sprake is van minderjarige kinderen, toetst de rechter altijd het overeengekomen bedrag. Zowel de kinder- als de partneralimentatie wordt, tenzij u anders afgesproken heeft, jaarlijks wettelijk geïndexeerd.