Scheiden in Almelo

Uw totaalpartner op het gebied van echtscheiding

Scheiden in Almelo is uw partner van A tot en met Z betreffende echtscheidingen. Binnen Scheiden in Almelo werken wij samen met een groot team van professionals. Deze professionals zijn bevoegd u verder te helpen met alle financiële, persoonlijke en juridische vraagstukken. Scheiden in Almelo verzorgt niet alleen een nette echtscheiding, maar richt zich samen met u op de start van een nieuw begin. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Afspraak maken

Alimentatieberekening Almelo

Wat is alimentatie

Alimentatie is in Nederland een financiële bijdrage aan de kosten van levensonderhoud na een echtscheiding. Deze wordt door de partner met de meeste inkomsten verstrekt aan de minder draagkrachtige partner en/of aan de kinderen uit de relatie wanneer deze persoon niet genoeg inkomen heeft en de leefsituatie omlaag gaat. Er zijn 2 soorten alimentaties;

Partneralimentatie
Wanneer een van de partners niet genoeg inkomen heeft om een levensstandaard gerelateerd aan de welstand tijdens het huwelijk te bekostigen word er besloten dat de ander alimentatie moet betalen. Dit kan worden besproken door de beide partijen en word vaak opgenomen door een notaris of advocaat. Wanneer dit niet kan worden besproken door omstandigheden beslist de rechter over de hoogte en de duur van deze alimentatie. Deze alimentatie regeling kan gewijzigd worden door de rechter wanneer de partner die de alimentatie ontvangt een verbeterde financiele situatie heeft of als de rechter uit was gegaan van verkeerde of onvolledige gegevens.

Kinderalimentatie
Bij kinderalimentatie is het belangrijk, dat de leefsituatie van de kinderen er zo min mogelijk op achteruit gaat als voor de echtscheiding. Bij kinderen jonger dan 18 jaar bepaalt de rechter wat een kind kost aan de hand van speciale tabellen. Kinderalimentatie kan op twee manieren worden vastgesteld, namelijk;

De ex-partners kunnen samen afspraken maken over het alimentatiebedrag. Deze afspraken leggen zij schriftelijk vast in een convenant. De rechter kan dit bedrag op verzoek van een van de ouders wijzigen als het te laag is. Als het kind 18 jaar wordt, moet het zelf een afspraak maken met de betalende ouder, of een verzoekschrift indienen als dit niet lukt. Dit geldt ook als het kind tijdens de scheiding 18, 19 of 20 jaar is.

De ex-partners zijn niet in staat afspraken te maken over het alimentatiebedrag. De rechter stelt dan een bedrag per kind vast dat maandelijks moet worden betaald. Het kan gebeuren dat de betalende ouder en het meerderjarige kind het niet eens kunnen worden over de hoogte van het alimentatiebedrag. De rechter kan dan ook voor meerderjarige kinderen een bedrag vaststellen.

Waarom alimentatieberekening Almelo

Scheiden in Almelo heeft voor u een speciaal team klaarstaan die voor u de beste oplossing tegen de voordeligste prijs kunnen aanbieden. Ons team bestaat uit verschillende mensen die allen gespecialiseerd zijn in hun eigen vak, hierdoor kunnen wij ervoor zorgen dat er tussen beide partijen minder zorgen erbij komen en het professioneel en vertrouwelijk helpen voor een nieuwe begin. Zo hebben wij een advocaat die u kan helpen op het juridisch gebied, een mediator die voor beiden partijen onafhankelijk kan adviseren en helpen met het maken van afspraken en onze financieel adviseur u kan begeleiden en adviseren over hypotheken en verzekeringen.

Bekijkt u ook eens ons team die voor u klaarstaat.