Scheiden in Almelo

Uw totaalpartner op het gebied van echtscheiding

Scheiden in Almelo is uw partner van A tot en met Z betreffende echtscheidingen. Binnen Scheiden in Almelo werken wij samen met een groot team van professionals. Deze professionals zijn bevoegd u verder te helpen met alle financiële, persoonlijke en juridische vraagstukken. Scheiden in Almelo verzorgt niet alleen een nette echtscheiding, maar richt zich samen met u op de start van een nieuw begin. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Afspraak maken

Scheiden en uw koopwoning

Koopwoning

Scheiden in Almelo begrijpt dat uw koopwoning een belangrijk bezit is. Het merendeel van de gehuwde stellen is in gemeenschap van goederen getrouwd of wordt als zodanig beoordeeld door de Rechtbank. Dit betekent dat uw bezittingen, en dus ook uw huis, een gezamenlijk bezit van u en uw partner is. U hebt dan ook allebei evenveel recht om eventueel in het huis te blijven wonen. Wie in de woning blijft wonen hangt onder andere af van de nieuwe financiële situatie. Wie kan en wie wil er blijven wonen? Ook bestaat er de mogelijkheid om het huis te verkopen. Mocht één van u in het huis willen blijven wonen, speelt ook de vraag of dit financieel haalbaar is. De financieel adviseur van Scheiden in Almelo kan u hiermee helpen.

Overwaarde en restschuld

Als u besluit uw koopwoning te verkopen, kan het zijn dat uw woning een overwaarde heeft of een restschuld. U heeft overwaarde wanneer het verkoopbedrag van het uw koopwoning hoger is dan uw hypotheekschuld. Deze winst noemt men de overwaarde. Zowel u als uw partner heeft allebei recht op de helft van deze overwaarde. Voor meer informatie over wat u het beste kunt doen met uw overwaarde, kunt u een afspraak plannen met de financieel adviseur van Scheiden in Almelo. Het kan ook zijn dat het huis ‘onder water’ staat. Dit is wanneer het verkoopbedrag lager is dan uw hypotheekschuld. Dat houdt in dat u dan een restschuld heeft die afbetaald dient te worden bij uw hypotheekverstrekker. Hoe u dit het beste kunt doen? Neem contact op met de financieel adviseur van Scheiden in Almelo.

Huurwoning

Wanneer u een huurwoning heeft bent u niet geen eigenaar van de woning. Degene die in de woning mag blijven wonen is degene op wiens naam het huurcontract staat. Indien u samen heeft getekend, zal de woningstichting al snel geneigd zijn om te kiezen voor de meeste stabiele huurder. Dit is veelal de kostwinner van het gezin. Echter kunt u tegenwoordig dit bespreken met de verhuurder. De verhuurder kan en mag dit weigeren.

Nieuwe woning

Vaak heeft minimaal één van u beide een nieuwe woonruimte nodig. Scheiden in Almelo heeft samenwerkingen lopen met een aantal verhuurbemiddelaars in Twente die gericht voor u een geschikte woonruimte kunnen vinden. Scheiden in Twente heeft zowel de mogelijkheid om u te begeleiden in het vinden van een nieuwe huurwoning, alsmede het begeleiden van het aankooptraject van een nieuwe koopwoning.